Vapaa-aika Kittilässä

Kittilässä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa. Luonnossa on tilaa, voit patikoida, hiihtää, pyöräillä ja ajaa moottorikelkalla, reittikarttoja on myynnissä kunnan neuvonnassa kunnanvirastolla (Valtatie 15, puhelin 0400 356 500). Lähistöllä on myös metsähallituksen ylläpitämiä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reittejä.

Kittilän, Sodankylän ja Enontekiön yhteinen kansalaisopisto, Revontuli-Opisto järjestää paljon kursseja kolmen kunnan alueella. Tarjolla on muun muassa kädentaitoja, kuvataiteita, tanssia, tietotekniikkaa, maa-, metsä ja puutarhataloutta, liikuntaa, kielten opiskelua, musiikkia, kulttuuria ja kirjallisuutta. Vapaa-aikaa voi viettää myös erilaisissa urheiluseuroissa harrastaen. Kittilässä löytyy lukuisia seuroja, kuten lasketteluseura, keilaseura, ratsastusseura, tanssiseura, moottorikerho sekä erilaisia palloilu- ja jääkiekkoseuroja.

Harrastusseuroja on urheilun lisäksi monelta alalta, muun muassa luonnonsuojeluliiton paikallisjärjestö Kittilän luonto ry, kuntalaisten virkistystoimintaan panostava Kittilän ihmiset ry, Kittilän eläkeläiset ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto MLL Kittilä, vapaaehtoisen pelastustoiminnan yhdistys VAPEPA, Kittilän VPK ry ja metsästys- ja kalastusseuroja. Kulttuuripuolella Kittilästä  löytyy esimerkiksi taideseura,  lauluryhmiä,  pelimannit ja kuoro.

Nuorisolle ja lapsille toimintaa edellisten lisäksi tarjoavat partio, 4h-kerho ja vapaapalokunnan nuorisotoiminta.