Työ ja yrittäminen

Yritysten sijoittuminen

Lappiin sijoittuville yrityksille Kittilä on erinomainen paikka. Kunnalla on hyvä sijainti suurten kaivoshankkeiden ja matkailukeskusten (Levi, Ylläs) läheisyydessä. Kittilä sijaitsee keskeisellä paikalla Lapissa, Kolarin ja Sodankylän välissä.  Naapurikunnissa Sodankylässä ja Kolarissa on myös vireillä merkittävät kaivoshankkeet. Kittilässä on moderni kansainvälinen lentoasema, josta on päivittäiset yhteydet Helsinkiin. Talviaikaan on useita reittilentoja muun muassa Turkuun ja Tampereelle sekä Euroopan kohteisiin. Lentokentän lähialueilla sijaitsee useita matkailukohteita.

Kittilä  kehittyy

Viime vuosien aikana Kittilään on tehty investointeja matkailun ja kaivosteollisuuden myötä satojen miljoonien eurojen arvosta. Kittilässä on edelleen käynnissä useita rakennushankkeita sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Euroopan suurimpiin kultakaivoksiin kuuluva Agnico-Eagle Finland  aloitti kullan tuotannon Kittilässä tammikuussa 2009. Kaivosteollisuus on alueella nouseva teollisuudenala, joka on monipuolistanut alueen työ- ja elinkeinorakennetta.

Lisätietoja yritystoiminnasta Kittilässä saat Kideve Elinkeinopalveluiden sivuilta.